Ingredienser

4-6 portioner

  • 320 g (6 dl) Riflet Grateng Makaroni
  • 1 brokkolihode
  • 400 g Salsiccia eller annen smaksrik pølse
  • 10 cm purreløk
  • 75 g (2 dl) revet ost

Béchamel saus:

  • 2 ss smør 
  • 2 ss Regal Hvetemel 
  • 4 dl melk 
  • 2 dl fløte 
  • 2 krm salt 
  • 1 krm malt pepper

Serveres med: solsikkeskudd, spirer og fersk persille

Grateng med salsiccia og brokkoli

Hvordan forberede oppskriften (30 minuter):

1. Sett ovnen på 200 °C. Kok makaroni som anvist på forpakningen.

2. Skyll og strimle purreløken og skjær pølsen i biter. Del brokkolien i små buketter og kok den i lettsaltet vann i et par minutter. Hell av kokevannet og avkjøl brokkolien i kaldt vann.

3. Smelt smør i en kasserolle og visp i hvetemel. Ha i halvparten av melken og fløten. Tilsett resten av melken og fløten litt og litt. Salte og pepre.

4. Smør en stor gratengform. Ha kokt makaroni, brokkoli, purreløk og pølse i formen. Hell over Béchamel sausen og strø over med revet ost. Gratiner midt i ovnen, ca 15 minutter eller til gratengen har fått en gyllen farge.

5. Server med solsikkeskudd, spirer og fersk persille. Velbekomme!