Klassisk lasagne

Ingredienser

4 porsjoner

Kjøttsaus

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 stk gule løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 knippe fersk timian eller oregano (kan erstattes med 1 ss tørket)
  • 2 dl rød eller hvit matvin (valgfritt)
  • 2 pk GoGreen Økologiske Hakkede Tomater
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ss terning kalv- eller oksekraft/-buljong

Bechamelsaus

  • 3 ss smør
  • 3 ss Regal Hvetemel
  • ca 8 dl melk
  • 3 dl revet moden ost
  • ca 12 stk Lasagneplater
  • 2 dl revet moden ost
  • Salt og pepper
  • (Rå-)sukker
  • Smør eller olje til steking

Klassisk lasagne med bechamelsaus

Lasagne er en virkelig hverdagsfavoritt som fint kan lages i større mengder og deretter fryses ned for både lunsjbokser og for fremtidige middager når du må ha maten raskt på bordet. For en vegetarisk variant kan kjøttfarsen byttes ut med vegetarisk farse.

Hvordan forberede oppskriften (1 time):

1. Lag kjøttsaus: Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell og riv gulrøttene. Ta bladene fra timian eller oregano.

2. Varm opp en stor stekepanne med smør og/eller olje. Fres kjøttdeigen til den får en fin farge. Ha i salt og pepper. Legg kjøttdeigen over på et fat.

3. Ha litt mer smør og/eller olje i pannen og stek løk, hvitløk og gulrøtter til alt er mykt og lett brunet. Tilsett tomatpuré og timian/oregano (spar litt til pynt) og fres videre inntil tomatpureen er noe stekt. Tilsett salt og pepper.

4. Legg kjøttdeigen i pannen, ha i matvinen og la det koke opp.

5. Ha deretter i de hakkede tomatene, laurbærblad og buljong. La deretter kjøttsausen småkoke på middels varme i ca 20-30 minutter, gjerne lenger. Smak til med salt, pepper og sukker.

6. Sett ovnen på 200 grader.

7. Lag bechamelsaus: Smelt smøret i en kaserolle. Visp inn melet for å danne en klumpfri røre. Visp deretter inn melken, litt av gangen, og la sausen koke opp. La den putre noen minutter under omrøring til sausen har tyknet litt. Ta den av varmen, smuldre osten og smak til med salt og pepper.

8. Monter lasagnen: Legg bechamel, lasagne og kjøttsaus lagvis i en ildfast form, ca 20 x 30 cm. Begynn og avslutt med et lag med saus og topp med revet ost.

9.Stek lasagnen i midten av ovnen i ca 30 minutter, eller til den er pent brunet.