Klassisk makaroniform

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g (5½ dl) Sopps makaroni fullkorn
  • 1 gul løk
  • 200g røkt skinke
  • 1 ss smør
  • 3 egg
  • 4 dl melk
  • Salt, pepper
  • 1 klype finrevet muskat

Klassisk makaroniform

En smakfull klassiker. Varier gjerne ved å bytte ut eller bland sammen røkt skinke med pølsebiter eller strimlet, stekt bacon. For å få en mer kremaktig blanding tilsett 2 kopper revet ost før du setter makaroniformen i ovnen. For en sprø, deilig topp, bland en halv desiliter kavring med litt revet ost og strø det over formen før du setter den i ovnen.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Varm ovnen til 200°C
2. Kok makaronene i henhold til instruksjonene på pakken.
3. Hakk løken. skjær skinken i terninger. Stek løk og skinke i smør.
4. Pisk eggene med melk og krydre med salt, pepper og muskat.
5. Bland løk og skinke med makaroni og hell blandingen i en ildfast form. Ha over blandingen av egg og la det hele steke ved 200 °C i 30 minutter, eller til den har fått en gylden farge.