Makaronipudding med grønnsaker

Ingredienser

4–6 porsjoner

  • Ca. 250 g Sopps Makaroni Fullkorn
  • 250–300 g frosne brokkolibuketter
  • 1 liten purre
  • 1 rød paprika
  • 1–2 ts finhakket rød chili
  • 2 dl revet lagret ost
  • 1½ ts salt, pepper
  • 7 dl H-melk
  • 2½ dl matfløte
  • 1 dl hakkede krydderurter

Makaronipudding med grønnsaker

Vegetarisk makaronipudding med en deilig kombinasjon av grønnsaker, ost og urter.

Hvordan forberede oppskriften (75 minutter):

1. Tin brokkolien og la den renne godt av. Skjær purren i strimler og hakk paprikaen.

2. Legg lagvis i en stor smurt ildfast form: Pasta (ukokt), grønnsaker, halvparten av osten og krydderurtene. Hell over melk og fløte, og rør forsiktig. Dryss over resten av osten.

3. Varm ovnen til 200 ˚C. La formen stå fremme mens ovnen blir varm. Trykk ned pasta som eventuelt stikker opp. 

4. Bakes i 45–60 min, avhengig av hvor dyp formen er. 

5. La puddingen hvile en stund før servering. Dryss over litt urter og server den lunken, gjerne med godt brød ved siden av.

Tips: Varier retten ved å servere røkt eller grillet kjøtt eller fisk til, da blir det nok til enda flere.