Pastagrateng med løk og kanel

Ingredienser

4 porsjoner

  • 150–200 g Sopps Spaghetti
  • 2–3 gule løk
  • 1 msk smør eller margarin
  • 1½ dl fløte
  • ½ ts salt
  • ½ ts kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 krm grovmalt pepper
  • 2 msk brødsmuler

Eggestand:

  • 2 dl melk
  • 3 egg
  • ½ ts salt

Pastagrateng med løk og kanel

En herlig variant på pastagrateng med en touch av kanel. Servers gjerne med stekt bacon, krydret pølse eller eller kjøttkaker til.

Hvordan forberede oppskriften (40 minutter):

1. Kok pasta som anvist på forpakningen. Hell av vannet og ha spaghettien i en smurt ildfast form.

2.Varm ovnen til 225°C.

3. Skjær løk i skiver og fres dem myk i smør. Rør i fløte, salt og krydder. La det koke ca 10 minutter. Fordel løkrøren over pastaen.

4. Visp sammen eggestanden og hell den over pastaen og løkrøren. Strø over med brødsmuler. Stek midt i ovnen, 15–25 minutter eller til gratengen har stivnet og fått en fin farge.