Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Bønnepaste Fusilli
  • 8 dl ferske kantareller eller annen sopp, renset
  • 2 st sjalottløk i tynne skiver
  • 1 st purre i tynne skiver
  • 4 dl mat fløte
  • 2 ts Dijonsennep
  • 2 ss kjøtt eller grønnsaksbuljong
  • 4 ss smør (til steking)
  • Salt og pepper

 

Til servering:

 

  • Litt bladpersille, hakket
  • Ost, finrevet
  • Pepper
  • Salt

 

Luksuriøs høst pastarett med smørstekte kantareller

En smakfull og luksuriøst kremet pastarett der skogens gull, kantareller, vil kunne spille hovedrollen.

Hvordan forberede oppskriften (25 minutter):

1. Legg kantarellene i pannen og stek på middels varme til det meste av væsken fra soppen har fordampet.

2. Kok pasta i henhold til anvisningen på pakken.

3. Mens pastaen koker, legg rikelig med smør i pannen sammen med sopp, salt og pepper og la det steke sammen med sjalottløken og purren.

4. Tilsett fløte, ha Dijonsennep i pannen sammen med sopp og løk. Smak til med salt og pepper. La det stå og putre en stund, ta så pannen vekk fra platen.

5. Legg den nykokte pastaen i sausen og smak til med salt og pepper.

6. Dryss over finrevet ost og hakket persille og server med en gang.