Pasta med pesto

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g (9 dl) Bønnepaste Fusilli
  • 1 gul løk
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1 ts hakket chili
  • 200 g sukkererter
  • Smør eller olje
  • Salt og pepper
  • ½ dl (ca 25 g) pinjekjerner
  • Urter: f.eks ertspirer, basilikum

Pesto:

  • 1 - 2 hvitløksfedd
  • ½ dl (ca 25 g) pinjekjerner
  • 1 boks basillikum
  • 1 dl fersk revet parmesanost
  • 1 - 1 ½ dl olivenolje
  • 1 - 2 klyper salt
  • Svartpepper
  • Revet parmesan og olivenolje til serveringen

 

 

Pasta med pesto

En frisk, rask og god rett som alle vil elske.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Start med å steke totalt 1 kopp pinjekjerner i en tørr varm stekepanne. Pass på at de ikke blir brent.

2. Pesto: Bland skrelt hvitløk, halvparten av de ristede pinjekjerner, basilikum og olivenolje til en jevn saus. Rør inn osten, salt og pepper.

3. Kok pastaen i henhold til instruksjonene på pakken

4. Bland den varme pastaen med halvparten av pestoen.

5. Skrell og hakk løken. Skjær sukkerertene i biter, fres alt sammen med chili i stekepannen med litt smør eller olje. Bland alt sammen med den kokte pastaen.

6. Dryss resten av de ristede pinjekjerner og ferske urter. Serveres med pesto til. Hvis du ønsker å gjøre retten litt mektigere kan du blande inn strimler av stekt kylling, laks eller bacon.

7. Hell litt god olivenolje over maten før du serverer, litt salt og pepper topp med litt revet parmesan.