Ingredienser

4 porsjoner

  • 3 dl Sopps Makaroni Snarkokt 
  • 300 g grønn, fersk asparges
  • 1 løk
  • 1 msk smør
  • 1 dl hvitvin
  • 1–2 dl kyllingbuljong
  • 3 dl fløte

Parmesansticks

  • 200 g butterdeig
  • 2 msk sesamfrø
  • 1⁄2 dl revet parmesanost
  • 1 egg 

 

Aspargessuppe med parmesansticks

En deilig suppe med en smak av våren grønnsaker med velsmakende parmesansticks

Hvordan forberede oppskriften (25 minutter):

1. Sett ovnen på 220°C. Kjevle butterdeigen og pensle med vispet egg og strø over revet parmesanost. Skjær deigen i 2 cm brede staverog snurr dem. Strø sesamfrø overog stek i ovnen i ca 15 min.

2. Kok makaronien som anvist på forpakningen.

3. Skjær av aspargesknoppene og kok dem i ca 1–2 minutter i saltet vann. Kjøl dem ned i iskaldt vann.

4. Skjær bort ca 4–5 cm av bunnen på aspargesstilken og skjær det som er igjen i mindre biter. Skrell og riv løk og fres den med aspargesen i smør i en kasserolle. Ha i vin og la det koke inn. Ha i buljong og la det koke ica 10 min. Hell i fløten og gjør et oppkok.

5. Miks suppen jevn med en stavmikser og spe eventuelt i mer buljong om den er for tykk. Smak til med salt og pepper. Tilsett de nykokte makaroniene og aspargesknoppene.

Server med parmesansticks.