Ingredienser

4

Saus:

  • 1-2 hvitløkssbåter
  • 3-4 vårløk eller 1 liten purreløk
  • 1 liten fenikkel
  • Smør eller olje
  • 1-2 msk kyllingfond
  • 2½ dl matfløte (ev. litt melk)
  • Ca 100 g gorgonzola
  • Fersk urtekrydder, for eksempel timian 

Fusilli med kylling og gorgonzola

Smaksrik og kremaktig pastarett med gorgonzola og kylling.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Begynn med sausen: Skrell og hakk hvitløken. Skyll, skrell og skjær løk og fenikkel i strimler. Fres i litt smør. Tilsett kyllingfond og fløte. Kok sausen i noen minutter. Ha i osten og la den smelte. Spe eventuelt med litt melk. 
2. Kok pasta som anvist på forpakningen. 
3. Grill eller stek kyllingen og tomater, krydre med salt og pepper. Bland gorgonzolasausen med den nykokte pastaen. Server kyllingen, evt delt i biter, og tomater til. Toppes med valgfri krydderurte.