Fusilli med ristede rødbeter, chevre og honningsdressing

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Fusilli
  • 500 g beter (rød- og/eller polkabeter)
  • 150 g + 75 g chevreost 
  • 1 ss + 3 ss olivenolje
  • 60 g pinjekjerner
  • 70 g ruccola
  • 1 ss honning
  • 0,5 sitron, saften 
  • salt og pepper

Fusilli med ristede rødbeter, chevre og honningsdressing

Rødbeter med chevreost og pinjekjerner er en klassisk nytelse for smaksansene. Gi retten et ekstra lekkert utseende ved å pynte med pene polkabeter.

Hvordan forberede oppskriften (30 min):

  • 1. Sett ovnen på 200°. Skrell og skjær betene i mindre båter og legg dem på en ovnsplate med bakepapir. Risle over 1 ss olivenolje, salt og pepper. Ristes midt i ovnen i ca 20 minutter til betene er myke. 

2. Ta ut platen og bryt 150 g chevre i mindre biter over de ristede betene. Sett platen tilbake i ovnen og sett den på grill. Rist i ytterligere 5 minutter til chevren har fått en svak gyllen farge.

3. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.

4. Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser og bland sammen ruccola, honning, 3 ss olivenolje, sitronsaft og 75 g chevre til en jevn dressing. Krydre med salt og pepper.

5. Kok pastaen i følge anvisningen på pakken.

6. Bland de ovnsristede betene og chevren med den nykokte pastaen så får du en fin rosa tone på pastaen. Risle over dressingen og topp med ristede pinjekjerner.  

God appetitt!