Hot pot med tofu, ingefær og ristede sesamfrø

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g Sopps Linguine
  • ½ dl GoGreen Sesamfrø uten skall
  • 2 gule løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 røde chili
  • 1 tommelstort stykke fersk ingefær
  • 5 ss misopasta/2 ss grønnsakskraft/2 terninger grønnsaksbuljong
  • 12 dl vann
  • 2 broccoli
  • 1 bit myk tofu
  • 1 lime

 

Til servering

  • Fersk koriander
  • 3-4 salatløk
  • Soya
  • Sesamolje (kan sløyfes)
  • (Rå-)sukker
  • Olje til steking

Hot pot med tofu, ingefær og ristede sesamfrø

En virkelig hot suppe som varmer fra innsiden og ut. Varier grønnsakene etter hva du allerede har hjemme, her er det godt med både bladbete og spinat, squash og sopp. Mengden med væske kan justeres avhengig av om retten skal serveres som en suppe, eller mer som en lapskaus.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne eller kjele til de har fått en fin farge. Legg over på et fat.

2. Skrell løken og hvitløken. Skjær løken i skiver og finhakk hvitløken. Finhakk chilien. Skrell og finhakk ingefæren. Skjær broccolien i mindre buketter og skrell og strimle stammen.

3. Ha rikelig med olje i en stor kaserolle. Fres løk, hvitløk, chili og ingefær til løken er myk men fremdeles ikke fått farge.

4. Ha i vann og tilsett kraft eller buljong. Kok opp og ha så i linguinen. La koke i ca 12 min, eller til pastaen er myk. Når det gjenstår ca 5 min, ha i broccolien og tofuen. Spe eventuelt på med litt vann til ønsket konsistens. Smak til "hot poten" med soya, noen dråper sesamolje, sukker og limesaft. 

5. Finstrimle salatløken.

6. Fordel suppen i dype tallerkner. Topp med koriander, salatløk og sesamfrø. Server!