Hurtigkokt makaroni tabbouleh med falafel og sitronyoghurt

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Snarkokt Makaroni
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 250 g cocktailtomater
  • ½ agurk
  • 1 dl edamamebønner, fryst
  • 1 bunt mynte, grovhakket
  • 1 bunt bladpersille, grovhakket
  • 1 dl oliven
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 sitron, zest og saft
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • 450 g ferdig falafel, fryst eller fersk
  • olivenolje
  • salt og svartpepper

Hurtigkokt makaroni tabbouleh med falafel og sitronyoghurt

En vegetarisk pasta med lekre smaker fra midtøsten. Den friske sitronyoghurten fremmer smaken av edamamebønnene og falaffelen.

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Stek falafel i olivenolje som anvist på forpakningen. 

2. Hakk tomat og agurk i mindre bitar. Ta av bladene fra urtene og grovhakk dem.

3. Kok makaronien som anvist på forpakningen, men ha en terning grønnsaksbuljong i kokevannet. Når det gjenstår 30 sekunder av koketiden, legg i de frosne edamamebønnene, la det koke opp igen, hold av vannet og la det avkjøle noe.

4.  Finriv det ytterste, gule skallet av sitronen (zesten). Bland matyoghurten med den finrevne sitronzesten og ha i saften fra halvparten av sitronen. Riv og ha i et hvitløksfedd, tilsett salt og pepper etter smak og bland alt godt.

5. Bland den lunkne pastaen med de hakkede grønnsakene, urtene og olivene. Server med falafel og sitronyoghurten.

God appetitt!