Kremet linguine med reker og krepsehaler

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Linguine
  • 400 g cherrytomater
  • 200 g soltørkede tomater
  • 1 knippe salatløk
  • 0,5 rød chili
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 bunt persille
  • 300 g krepsehaler i lake (drenert vekt 170 g)
  • 360 g skrelte reker i lake (drenert vekt 170 g)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl matlagingsvin

Kremet linguine med reker og krepsehaler

En lett og god linguine med skalldyr, ristede tomater og et snev av hvitløk og chili. Raskt, enkelt og fremfor alt himmelsk godt!

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Kok pastaen som anvist på forpakningen.

2. Finhakk hvitløk og chili. Del tomatene i båter og stek sammen med hvitløk og chili. Tilsett salt og pepper etter smak.

3. Strimle de soltørkede tomatene og ha dem i pannen. Hell over vin og fløte og la det koke i ca 5 minutter. 

4. Hakk salatløken og persillen (spar gjerne litt til servering) og la det koke i noen minutter før du skrur av varmen og legger i skalldyrene. Disse skal bare ligge i den varme sausen, så er de klare.

5. Server linguinen med sausen og topp gjerne med frisk persille og en god reven ost.

God appetitt!