Kremet sitron- og mascarponepasta med asparges

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Bønnepasta Fusilli
  • 200 g spinat
  • 1 bunt asparges (ca 400 g)
  • 1 st hvitløksbåt, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk sitron
  • Salt og pepper 

Sitron- & mascarponesaus:

  • 250 g mascarpone
  • 1,2 dl revet parmesanost 
  • ½ sitron, saft og zest
  • 1 ts salt

Til servering:

  • Revet parmesanost
  • Chiliflakes
  • Flaksalt

Kremet sitron- og mascarponepasta med asparges

En herlig "grønn" pasta! Kremet mascarpone, asparges og sitron sammen med en god fusilli laget av 30% hvite bønner og den fineste durumhvete. Server et posjert egg til hver porsjon for å få et enda mer mettende måltid.

Hvordan forberede oppskriften (25 minutter):

1. Lag sitron- og mascarponesaus: Rør sammen 250 g mascarpone med 1,2 dl revet parmesanost og 1 ts salt. Riv det ytterste gule skallet av en halv sitron (zesten) fint og bland i sausen. Press saften ut av den halve sitronen og bland godt sammen.

2. Del en sitron i fire deler og stek den raskt på høy varme, ca 20 sekunder på hver side. Legg til side.

3. Kok pasta som anvist på forpakningen.

4. Del aspargesen på midten og stek i 1 ss olivenolje i 5 minutter. Ha i den finhakkede hvitløksbåten og la det frese med aspargesen i ytterligere 1 minutt. Ha deretter spinaten i pannen og stek alt sammen i noen minutter til.

5. Ha sitron- og mascarponesausen i pannen med den nykokte pastaen og bland godt.

6. Tilsett revet parmesanost, chiliflakes, salt og pepper etter smak. Serveres med grillet sitron. Velbekomme!