Lammekjøttdeig bolognese med oliven

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Fusilli Fullkornspasta - Lev Godt!
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløk
  • 1 stor gulrot
  • 500 g lammekjøttdeig
  • 130 g bacon
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl rød vin
  • 450 g hakkede tomater
  • ¾ dl røde linser
  • 1 msk tapenade med oliven og kapers
  • svartpepper, sukker
  • finrevet parmesanost og urter til pynt

Lammekjøttdeig bolognese med oliven

Lettlaget bolognese som smaker langkokt takket være krydder og vin. Server gjerne med nyrevet parmesanost og en grønn salat.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Skrell og finhakk løken. Stek løken myk i litt olje, 5 minutter på middelvarme. 

2. Skrell og riv gulroten grovt. Tilsett gulroten, lammekjøttdeigen og bacon i strimler. Fres til kjøttdeigen får litt farge. 

3. Hell i vin, tomater og rosmarin. Kok i 5 minutter.

4. Tillsett linser og kok i 10 minutter. Spe med vann eller vin dersom det koker tørt. Smak til med tapenade, pepper og en klype sukker. 

5. Kok pasta som anvist på forpakningen. 

6. Bland pasta med saus og toppes med revet ost.