Ingredienser

4 porsjoner

  • 300 g Sopps Linguine
  • 300 g laksefilet 
  • 300 hvit fiskefilet
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 1 fennikel
  • 1 knippe fersk timian
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 pakke safran (0,5 g)
  • 2 dl hvit matvin (valgfritt)
  • 1 ss hummer-/fisk eller skalldyrskraft, alternativt 1 terning fiskebuljong
  • 1 pk GoGreen Økologiske Hakkede Tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 1 l vann
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

 

One pot fiskegryte med fennikel, tomat og safran

En rik og kremet fiskegryte der både fisk og grønnsaker kan varieres etter smak og sesong. Retten kan også gjøres vegetarisk ved å erstatte fisk med for eksempel store hvite bønner og kraft eller buljong med en grønnsaksvariant.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Skjær fisken i munnstore biter. Krydre med salt og pepper. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Finhakk chili. Del fennikelen på langs og strimle den. Plukk timianbladene av kvistene.

3.Varme smøret i en stor kjele. Fres løk, hvitløk, chili, fennikel og timian (spar litt til pynt) til alt har fått en fin farge. Tilsett tomatpuré og safran og stek videre i noen minutter slik at tomatpureen blir stekt. Ha i vinen og la det koke ned til halvparten. Tilsett kraft eller buljong, hakkede tomater, creme fraiche og vann. La alt koke opp, smak til med salt og pepper og ha deretter i linguinen. Kok til pastaen er myk, ca 11 min. Når det er ca 2 minutter igjen legges fisken i. Spe eventuelt på med mer vann til ønsket konsistens.

4. Server suppen i dype tallerkner og pynt med timian.