Pasta arrabiata

Ingredienser

4 porsjoner

Til servering

  • 1 bunt persille
  • Spinat eller blandet salat
  • Revet parmesanost

Pasta arrabiata med sterk tomatsaus

En frisk og sterk pasta med tomatsaus som kan gjøres enda fyldigere ved å blande inn en pakke med kokte linser mot slutten.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Skrell og finhakk hvitløken. Finhakk chili.

2. Varm opp godt med olivenolje i en kjele. Stek hvitløk og chili på en ganske lav temperatur under omrøring, uten å ta fargen. Ha deretter i tomatpureen og la det surre videre et par minutter til pureen er stekt og har fått mer smak. Tilsett deretter tomater og kraft/buljong. Krydre med salt og pepper og la det koke i ca 30-45 minutter, gjerne lenger. Juster smaken med sukker.

3. Kok fusillien i følge anvisningen på pakken.

4. Finhakk persillen.

5. Når pastaen koker, bland sammen med arrabiatasausen, persille og spinat eller salat. Fordel i dype skåler eller på tallerkener. Topp med masse revet parmesanost og server!