Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Spaghettini
  • 200 g sideflesk eller bacon
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g revet parmesan
  • salt, svart pepper
  • 4 egg

 

Pasta Carbonara

En klassiker fra det italienske kjøkken.

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter ):

1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

2. Skjær sideflesket/baconet i terninger og finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk mykt på middels høy varme i olivenoljen, uten at den tar farge. Ta løken ut av stekepannen og stek flesket/baconet.

3. Bland den ferdige pastaen med kremfløten og halvparten av parmesanen. Rør inn flesket/baconet. Vri noen omganger med pepperkvernen over matretten og server med eggeplomme og resten av parmesanen.

Tips: Bytt ut flesket/baconet med aubergine i terninger for å få en vegetarisk carbonara.