Pasta med grønnsaker, rotfrukter og krydret pølse

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Penne Fullkorn 
  • 1 rødløk
  • ca. 600 g wokgrønnsaker med rotfrukter (eller en tilsvarende mengde friske grønnsaker)
  • 2–3 ss rapsolje
  • 1–2 ts revet ingefær
  • salt, pepper
  • 300–400 g sterk og krydret pølse
  • limebåter

Limesaus

  • 2 dl lett crème fraîche
  • saften fra ½–1 presset lime
  • 1–2 ts honning
  • salt, pepper

Pasta med grønnsaker, rotfrukter og krydret pølse

God pasta med krydderpølse og en frisk limesaus

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Rør sammen sausen og la den stå svalt frem til servering. 

2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. 

3. Skjær løken i tykke strimler. Fres den sammen med grønnsaker/rotfrukter i flere omganger i olje, i en stor panne eller gryte. Krydre og rør om. 

4. Stek pølse i biter eller snabber og bland dem i woken og den nykokte pastaen. Server med limebåter og sval limesaus.