Pasta med laks

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g Sopps Linguine
  • 600 g laksefilet
  • 1 purre
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • 2 ts søtsterk sennep eller dijonsennep
  • 2 dl hvit matvin (kan utelukkes)
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g spinat

Til servering

  • Revet moden ost
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

Pasta med lekker laks

En hurtiglagd fiskerett med rene smaker og delikat kremet konsistens. Laksen kan byttes ut med en valgfri fisk. For en vegetarversjon, kan fisken erstattes med halloumi.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Skjær laksen i mindre biter.

2. Del purreløken på langs, skyll den godt og skjær i grove strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll sitronen nøye og finriv det ytterste skallet.

3. Varm opp smør i en stekepanne og fres purren til den blir myk og får litt farge. Tilsett hvitløk, sennep og vin og la vinen redusere ned til halvparten. Ha deretter i kremfløten og la det koke sammen til en kremet saus. Krydre laksen med salt og pepper og legg den i pannen. La alt putre sammen til laksen er gjennomstekt, ca 5 min. Bland i spinat og sitron og rør om forsiktig slik at spinaten mykner. Smak til sausen med salt og peppar.

4. Tilbered pastaen i følge anvisningen på pakken.

5. Fordel pasta, laks og saus i dype tallerkner. Topp med revet ost og server!