Pasta primavera med asparges og sitron.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps spaghetti
  • 1 bunt med grønn asparges
  • 70 g Mâchesalat
  • 1 st sitron
  • 1 håndfull pinjekjerner 
  • 2 ss olivenolje
  • Smør til steking

Til servering:

  • Reven parmesanost
  • Svartpepper
  • Salt
  • Olivenolje

Pasta primavera med asparges og sitron.

En vegetarisk og vårlig spaghettirett som er egnet som luksuriøs hverdagsrett eller for å imponere gjester.

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Start med å steke pinjekjerner i smør i en varm stekepanne. De bør ha en gylden brun farge, men absolutt ikke bli brent. Sørg for å røre rundt i pannen ofte.

2. Skyll asparges og skjær bort et stykke av den harde enden. Skjær aspargesen i 2-3 biter og stek i smør til den mykner litt. Salt etter smak.

3. Kok spaghetti i henhold til anvisning på pakken.

4. Mens spagettien koker, riv sitronskallet og bland det med olivenolje. Skyll mâchesalaten.

5. Bland olivenolje og citronzest godt med den nykokte spaghettien. Vend også i smørstekt asparges og mâchesalat. Strø over med pinjekjerner.

6. Server med revet parmesan, svart pepper og salt. Hell gjerne litt mer god olivenolje over.