Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g Sopps Fullkornspasta Penne
  • 300 g skrelte reker i lake
  • 1 rød chili
  • 1 sitron, zest og saft
  • 1-2 hvitløksbåter, skrelte
  • 1 ss + 0,5 dl olivenolje
  • ½-1 bunt fersk persille, grovhakket
  • 2 dl parmesan, grovrevet
  • salt og pepper

 

Sitron-pennepasta med hvitløk- og chilifreste reker

En lekker og lettlagd pastarett med reker, hvitløk og chili som flørter med spansk matlaging!

Hvordan forberede oppskriften (20 min):

1. Kok pastaen i følge anvisningen på pakken.

2. Ta kjernen ut av chilien og finhakk den deretter med hvitløksbåtene. Finriv det ytterste, gule sitronskallet (zesten).

3. Del sitronen på midten og stek med snittflaten ned i 1 ss olivenolje i noen minutter til den har fått en fin stekt overflate. 

4. Grovhakk persillen og ta rekene ut av laken.

5. Fres rekene raskt i en stekepanne sammen med chilien, hvitløken, sitronzesten og ½ dl olivenolje, det holder med ca 30 sek. 

6. Bland alt i pannen med den nykokte pastaen, grovrevet parmesan og den hakkede persillen, press og ha i saften fra den stekte sitronen. Salt og pepper. Topp gjerne med ekstra parmesan og persille og server med en grønn salat.

God appetitt!