Spaghetti Bolognese

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g Sopps Fullkornspasta Spaghetti
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 stk gule løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk gulerøtter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 knippe fersk timian eller oregano (kan erstattes med 1 ss tørket)
  • 2 dl rød eller hvit matvin (kan utelates)
  • 2 pk GoGreen Økologiske Hakkede Tomater
  • 2 stk laubærblad
  • 1 ss terning kalv- eller oksekraft/-buljong
  • 1 dl krem eller crème fraiche (kan utelates)
  • Salt og pepper
  • (Rå-)sukker
  • Smør og/eller olje til steking

Til servering

  • Revet moden ost

Spaghetti Bolognese

En solid spaghetti med kjøttsaus og smak av hvitløk og urter og gulrøtter som bidrar med fin sødme. Litt fløte eller creme fraiche runder av smaken, men kan også utelates. For en vegetar-bolognese kan kjøttdeigen erstattes med en vegetarisk variant.

Hvordan forberede oppskriften (1 time):

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell og riv gulrøttene. Plukk blader fra timian eller oregano.

2. Varm en stor stekepanne med smør og/eller olje. Stek kjøttdeigen til den er gyllen. Ha på salt og pepper. Legg kjøttdeigen over på et fat.

3. Tilsett litt mer smør og /eller olje i pannen og stek løk, hvitløk og gulrøtter til alt er myknet og lett brunet. Tilsett tomatpuré og timian/oregano (spar litt til pynt) og la det surre videre til tomatpureen er noe stekt. Tilsett salt og pepper.

4. Ha kjøttdeigen i pannen, ha i matvinen og la den koke inn.

5. Tilsett hakkede tomater, laurbærblad og kraft eller buljong. La kjøttsausen deretter småkoke på middels varme i ca 20-30 minutter, gjerne lenger. Ha evt i fløte eller crème fraiche og la småkoke sammen i ytterligere noen minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.

6. Kok spaghettien i følge anvisningen på pakken.

7. Server kjøttsausen sammen med den nykokte pastaen og rikelig med revet ost. Pynt eventuelt med litt fersk timian eller oregano.