Spaghetti og kjøttsaus

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g Sopps Spaghetti
  • 2 gule løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter
  • 1 bit sellerirot eller 6 stilker stangselleri
  • 400 g kjøttdeig
  • salt, pepper
  • 1 boks hermetiske tomater 400 g
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss olivenolje til steking

Spaghetti og kjøttsaus

Alles favoritt-pasta bolognese

Hvordan forberede oppskriften (40 minutter):

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og sellerirot, riv deretter dette grovt. Hvis du bruker stangselleri, skal den finhakkes. 

2. Stek løk og hvitløk slik at det blir mykt uten å ta farge, hell det over i en kasserolle. Stek gulrot og selleri og ha det deretter over i kasserollen. Stek kjøttdeigen slik at den får litt farge, og ha den over i kasserollen. 

3. Krydre med salt og pepper og hell i tomater og tomatpureen. La sausen småkoke i 15–30 minutter, jo lenger, desto bedre. 

4. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.5. Server pastaen med sausen. Dryss gjerne parmesan over og pynt med frisk basilikum eller oregano.