Vegetarisk Carbonara

Ingredienser

4 porsjoner

  • 340 g (8 dl) Sopps Makaroni Skruer
  • ca. 200 g friske sjampinjonger (eller fra boks, ca. 200 g)
  • 1 gul løk
  • 500 g rotfrukter, f.eks. gulrot, pastinakk, jordskokk
  • smør eller margarin
  • ½ ts salt
  • 4 eggeplommer
  • svart pepper
  • 1–2 dl nyrevet parmesan

Vegetarisk Carbonara

Den klassiske pasta carbonara her i en vegetarisk versjon.

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. 

2. Skjær den friske soppen i skiver, eller la den hermetiske renne av. Skrell og skjær løk og rotfrukter i mindre biter. Stek alt i stekepanne med litt matfett, litt om gangen, til det fortsatt kjennes "al dente". Tilsett salt. 

3. Bland det stekte med den nykokte pastaen. Server en eggeplomme til hver porsjon. Krydre med grovmalt svart pepper og dryss parmesan over. Bland alt sammen på tallerkenen.