Lun pastasalat med rosmarin og nektarin, geitost og prosciutto

Ingredienser

4 porsjoner

Rosmarinvarmet nektarin 

  • 3 nektariner/fersken
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 ss honning
  • ¾ dl olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik

 Salat

  • 150 g blandet salat
  • 150 g lufttørket skinke
  • 200 g geitost
  • Salt og peppar
  • Olivenolje

Lun pastasalat med rosmarin og nektarin, geitost og prosciutto

Når nektarinene varmes opp forsterkes deres sødme, noe som passer fint med den kremete og syrlige geiteosten og den salte skinken. For en vegetarisk versjon kan skinken erstattes med for eksempel store hvite bønner.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Tilbered bønnepastaen som anvist på forpakningen. Hell av vannet, ha i litt olivenolje og la avkjøle.

2. Rist solsikkefrøene i en tørr stekepanne. Legg deretter over på en tallerken.

3. Del nektarinene i halvdeler. Fjern kjernen og skjær dem i båter.

4. Skrell og finhakk hvitløken . Finhakk chilien. Riv av og finhakk rosmarinbladene.

5. Varm litt olivenolje i en stekepanne. Fres ferskenen på høy varme til den har fått litt farge. Legg så til hvitløk, rosmarin og honning og stek i noen minutter. Ha i olivenoljen, rør om forsiktig og smak til med salt og pepper.

6. Bland pastaen med nektarinene, olje, hvitvinseddik og salat. Hell i en bolle eller legg på et fat. Topp med lufttørket skinke og smuldre over med fetaost.