Pastasalat med asparges, røkelaks & dillvinaigrette

Ingredienser

4 porsjoner

Dillvinaigrette

  • 3 ss sennep
  • 5 ss olivenolje
  • 4 ss cideredikk
  • Saften av ½ sitron
  • 1 dl hakket dill
  • 1 dl hakket gressløk
  • 1 ss honning
  • Salt & svartpepper

Pastasalat med asparges, røkelaks & dillvinaigrette

Utrolig god og vårlig pastasalat full av alle sesongens gode grønnsaker. Smakfull laks og dillvinaigrette passer perfekt sammen. En garantert suksess på buffébordet eller i piknikkurven.

Hvordan forberede oppskriften (20 minutter):

1. Kok pasta som anvist på forpakningen og skyll i kaldt vann.

2. Vinaigrette: Bland sennep og halvparten av eddiken i smør. Tilsett oljen dråpvis under omrøring, til du får en tykk, nydelig vinaigrette som er egnet til pasta. Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt og sort pepper.

3. Bland pastaen med halvparten av dressingen.

4. Skyll grønnsaker og salat. Del aspargesen i to, reddiker i fire, kutt salaten i biter og vårløken i tynne ringer.

5. Bland grønnsakene med pastaen. Del laksskivene i tynne skiver og fordel over salaten. Hell over litt mer dressing og salt og pepper.