Ingredienser

4 porsjoner

Balsamicovinaigrette

  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts honning
  • 1-2 ss balsamicoeddik
  • ¾ dl olivenolje

Salat

  • ca 400 g vannmelon
  • 1 rød løk
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bunt basilikum
  • 150 g blandet salat
  • 200 g fetaost
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

 

Pastasalat med vannmelon, fetaost og basilikum

Den friske vannmelonen, salt-syrlige fetaosten og litt søte vinaigretten passer fint sammen, og med fusilli blir det til en hurtiglagd salat som kan serveres akkurat som den er, eller som tilbehør på grillfesten.

Hvordan forberede oppskriften (30 minutter):

1. Kok pastaen i følge anvisningen på pakken.

2. Forbered i mellomtiden dressingen: Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.

3. Når pastaen er ferdig kokt, bland med dressingen og la avkjøle.

4. Skrell vannmelon og kutt i terninger. Skrell løken og skjær i tynne skiver. Grovhakk tomatene. Plukk basilikumbladene fra stilkene.

5. Bland pastaen med vannmelon, løk, tomater, basilikum og salat. Legg over i en skål eller på et fat. Smuldre over fetaosten og server!