Enkel tomatpasta

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 kg tomater
  • 1 dl olivenolje
  • 1 hel hvitløk
  • friske urter, f.eks. basilikum og oregano
  • flaksalt og nykvernet svart pepper
  • lagret ost som er revet

Enkel tomatsaus av ovnsbakte tomater, hvitløk og friske urter

Pasta med en vidunderlig god tomatsaus lagd av ovnsbakte tomater, hvitløk og friske urter. God med pasta eller på toppen av pizza!

Hvordan forberede oppskriften (35 minutter):

1. Varm ovnen til 225 °C. 

2. Del tomatene og hvitløken i båter. Knus hvitløken lett med bladsiden av en kniv, men behold skallet på. Legg alt i en stor ildfast form eller langpanne og hell på oljen, friske urter og rikelig med salt og pepper. Bakes i ovnen ca. 20–25 minutter. 

3. Kok pasta etter anvisningen på pakken.

4. Ta skallet av hvitløkbåtene og hell dem, tomatene, den gode oljen samt væsken fra formen over pastaen. Rør godt mens du heller i den revne osten. Tilsett salt og pepper igjen, og server med det samme.